Nordic Tea - Hvem er vi?

Nordic Tea - Vilka är vi?

Nordic Tea ApS består av en fysisk butik på Møllestræde 6 i Hillerød, samt tillhörande webshop www.nordic-tea.dk .

Företaget har funnits sedan 2007 och har under alla år baserat sina framgångar på de tre solida grunderna hög kvalitet, stort utbud och inte minst hög servicenivå. Utifrån dessa kriterier har vi genom åren etablerat en solid kundbas som växer stadigt.

Kvalitet - Nordic Tea kommer från de bästa plantagen från hela världen och vi har noggrant valt ut de bästa leverantörerna i Europa.
Tyskland har under många år utvecklats till Europas centrum för teimport från Asien och Afrika och vi har valt ut några av de största och bästa tehusen som finns på marknaden.

Urval – Nordic Tea har ett av Danmarks absolut största urval av teer. Det är viktigt för oss att våra kunder kan hitta både vanliga och sällsynta teer. Vårt utbud av svarta, gröna, vita och Oolong teer är från många av världens kontinenter och vi försöker ha ett passande sortiment, så att både de sällsynta och de mer normala teerna kan beställas från vår webshop och i butiken i Hillerød.

Utöver de många rena och aromatiska teerna har Nordic Tea även ett brett urval av Rooibosteer, samt ett mycket varierat utbud av olika typer av örter – mer känt som örtteer.

På Nordic Tea har vi ett stort hjärta för ekologi. Vi har därför ett mycket brett utbud av ekologiska teer. Flera av våra teer finns även i både konventionella och ekologiska versioner.

Många väljer att komplettera en god kopp te med något sött, därför har vi valt att ha ett brett utbud av godis av hög kvalitet. Kakor, karameller. konfektyr, nougat, lakrits och ett brett utbud av andra produkter finns i butik och på webbshoppen.

Vi har även ett brett och varierat utbud av ekologiska kryddor.
Inom kryddor är kvalitet en mycket viktig faktor, för att du ska uppnå den bästa smakupplevelsen när du lagar mat. Vi har säkerställt en hög kvalitet på våra kryddor genom att använda de bästa kryddleverantörerna i Europa.

Vårt kaffesortiment består av kvalitetskaffe från rosterierna Just Coffee i Roskilde och Strandvejsristeriet i Helsingör.

På våra hemsidor, såväl som i vår butik, kommer du även att kunna hitta ett brett utbud av tetillbehör som t.ex. tekannor, temuggar, teburkar, tepåsar och andra nödvändiga tillskott för ditt tedrickande.

Service - efter 30 års erfarenhet av olika försäljnings- och serviceyrken vet ägarna, Charlotte och Jens Risom, vikten av hög service. Vår personal och vi har ett ständigt fokus på att se till att alla förfrågningar till Nordic Tea besvaras snabbt och professionellt. Vi har alltid våra kunder i absolut fokus och ser till att alla får en bra upplevelse när de handlar på Nordic Tea.

Te - är den dryck i världen som dricks mest - efter vatten. I länder som t.ex Kina och Indien har mycket hög status för te, där te, i vår västvärld, ofta har en 2:a plats efter kaffe.
På Nordic Tea vill vi att te- och tedrickare ska få en tydligare position. Kan vi hjälpa till att sätta te på agendan på flera ställen, då har vi lyckats med vårt uppdrag. Tebokstäver kan vara av utmärkt kvalitet, men på t.ex. större gourmetrestauranger anser vi att det ska vara standard att du kan ställas upp för ett bra utbud av lösa teer av god kvalitet, serverade i kastrull, så att en utsökt måltid kan avslutas med en god kopp te.

Vår passion och intresse för gott te kommer förhoppningsvis att smitta av sig på upplevelsen du får genom att handla på Nordic Tea.
Under hela våra liv har vi rest mycket runt om i världen och i många av de länder vi har besökt har vi odlat den lokala tekulturen. Oavsett om det var på de berömda tehusen i Shanghai och Peking eller det traditionella 5 o'clock Tea i England och Skottland så sökte vi upp lokala, mysiga och spännande teställen.

För oss förknippas te med ord som mys, värme, traditioner, samvaro, familj och en lång rad andra värdefulla ord. Om vi ​​kan hjälpa våra kunder också att uppleva dessa saker, då har vi kommit en bra bit på väg mot vårt mål.

Danska Veterinär- och Livsmedelsverket - Eftersom te är ett livsmedel är vi naturligtvis registrerade hos det danska Livsmedelsverket med en tillhörande Smiley. Vi kontrolleras också av den danska livsmedels- och veterinärmyndighetens ekologisystem.